פיקוח מחירים
עד סוף שנות ה- 80 של המאה הקודמת, ארבעת המותגים של גבינות קשות של תנובה: עמק, גלבוע, טל העמק וגוש חלב – היו נתונים תחת פיקוח מחירים. לכל מותג ננקב מחיר מפוקח הן עבור קילוגרם במשקל, והן עבור מוצר באריזת 200 גרם. הגבינה האחרונה שהייתה נתונה תחת פיקוח, גם עבור המוצר במשקל, וגם עבור המוצר באריזה, היא גבינת גלבוע, אשר רק בשנת 2007 הוסר הפיקוח ממחיר הגבינה באריזה. נכון לאותו מועד הפער בין שני המוצרים עמד על 1.82 שקלים, והוא משקף את סך עלויות האריזה נכון לשנת 2006 . הפער בין מחיר גבינת גלבוע באריזה לבין מחיר גבינת גלבוע במשקל בתקופת הפיקוח היה בממוצע כ- 24%. כיום, הגבינות גלבוע ועמק במשקל הן הגבינות היחידות אשר נמצאות תחת פיקוח מחירים.
הסרת הפיקוח
הפיקוח על גבינת עמק במשקל הוסר בשנת 1989. עד שנה זו, הפער בין המוצר באריזה למוצר במשקל עמד על כ- 18%. לאחר הסרת הפיקוח פער זה זינק למעל 100%, וכיום עומד על כ- 70%. לאחר הסרת הפיקוח בשנת 2007 מגבינת גלבוע, המחיר באריזה זינק בחדות,כך שהפער באחוזים בין מחיר גבינה ארוזה למחיר גבינה במשקל זינק מכ- 22% לכ- 70%, ובהמשך התייצב על כ- 60%.
כח השוק של תנובה
תנובה בעלת כח שוק משמעותי בשוק הגבינה הצהובה. גם כאשר תנובה מעלה את המחיר לגבינה צהובה באריזה, נתח השוק שלה לא נפגע, ואף גדל במהלך השנים. בנוסף, למרות שהמחיר של גבינה צהובה באריזה עולה, הצרכנים לא עוברים לקנות גבינה צהובה במשקל הנמכרת במחיר נמוך יותר.